ŞANLIURFA / SİVEREK - Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Öğrencilerimizle birlikte pano hazırlanarak etkinliğimiz tamamlandı.

Kas

Şiir ve Tefekkür Kulübü öğrencilerimizle beraber kulüp etkinliklerini gerçekleştirdi. Kaina kitabı tefekkür etkinliği yapıldı.

Kas

Eğemenliğin kayıtsız ve şartsız millete verildiği Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü, okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu  gösteriler ve şiiir şölenleri ile kutlandı. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla ilçe genelinde gerçekleştirilen kutlamalara da katılım sağlandı.

Eyl

Okulumuz öğrencilerine kurum kültürü, okul kuralları ve öğrencileri ilglendiren yönetmelikler hakkında bilgi verildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TANITIM GEZİSİ

17 Mayıs  2023 tarihinde okulumuz öğretmen ve öğrencileri Dicle Üniversitesine gezi düzenlemişlerdir. Öğrencilerinin üniversite yaşamını deneyimlemeleri hem de akademik kariyerlerinde olumlu bakış açıları kazanmaları hedeflenmiştir. Gezi ağırlıklı olarak 11. ve 12. sınıflarımızdan oluşan 30 öğrencimiz ve 4  öğretmenimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığından değerli hocamız Murat İşçi rehberliğinde, Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  ve Hukuk Fakültesi sınıfları ve laboratuvarları gezilmiştir. Üniversite imkanları ve yaşamı anlatılmıştır. 12:00'da üniversite yemekhanesinde yemek yenilmiştir. Gezi, öğrenciler ile öğretmenlerin üniversitede hatıra fotoğrafları çekinmesinden sonra saat 13:00'da sona ermiştir. Gezi süresi boyunca bizlere rehberlik eden değerli üniversite hocamız Sayın Murat İşçi'ye, katılımlarıyla organizasyona katkı sağlayan değerli öğretmenlerimiz Şahin KÜRKÇÜ, Bayram BADEM, Çiçek BOYNUKARA ve Dilan SUN’a teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Okullar arası futbol turnuvasında okulumuz Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi rakibi Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi'ni 4-1 yenerek gruptan çıkmak için avantaj elde etti.

Kas

ADAP Projesi kapsamında okulumuzda deneme yapıldı.

Mrt

İlçe Müftümüz Muhammed ÇİÇEK okulumuza ziyarette bulunarak Güzel Ahlâk konulu bir seminer verdi. Değerli bilgilerini bizimle paylaşan müftümüze okulumuz adına teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve yüreği vatan, millet sevgisiyle yoğrulmuş, kahramanlık sembolü, büyük fikir adamı Mehmet Âkif ERSOY'u anmak ve öğrencilerimizde millî manevi ruhu yansıtmak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği 12 mart  siverek ilçe programı düzenlenmekten şeref duyarız.

Ara

Okulumuzda 12.12.2021 tarihinde pandemi kurallarına uyarak velilerimizle toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda  sınıf rehber öğretmenlerimiz ve ders öğretmenleri velilerimize öğrencilerimizin başarı durumları, devamsızlık vb. konularda bilgi paylaşımında bulundu. Velilerimizin görüş ve düşünceleri alındı.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu ve desteklediği Oku- Yorum Projesi kapsamında kitaplarımız temin edildi, takımlarımız oluşturuldu ardından okumalarımız ve yorumlamalar yapıldı. Toplamda 5 okuma takımı ve 50 öğrencinin katılımıyla proje yürütüldü.

Proje sonunda öğrenciler arasında takım olma bilinci, kitap okuma alışkanlığı ve yorum yapma yeteneği gelişti.

Ara

Okulumuzda AFAD Eğitimi kapsamında video gösterimi, broşür dağıtımı ve afet bilinci kazandırmak amacıyla konu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ara

"Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün 24 Kasım 1928 tarihinde "Başöğretmen" unvanı alması vesilesiyle 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanan 24 Kasım, hazırlanan programla okulumuzda da kutlandı.

İnsanlığın isimsiz kahramanları, gününüz kutlu olsun.

Ekm

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİ HALİNDE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMIYLA COVİD 19 AŞILAMA ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Ekm